Prag dag 3

Tredje dagen på Prag resan har bestått av Nya Staden och flodkryssning. Vi var och kolla lite i affärer och konstatera att priserna i det området var ungefär lika dyra som hemma, vilket inte ökade ens köplust. Men de var kul att se dessa kvarter av staden med. Efter detta gick vi till komunistmuseumet, vdär vi kunde läsa oss till historien om Prags komunistiskatid, allt från Sovjet till 1989 års frihet. Militärhistoria - inte så intressant, men däremot gillade jag de delarna son handla om hur det var att leva i Tjeckien under den tiden. Det hade, trots allt, lyckats att få en bra mix mellan de som folk vill åt - propegandaafficherna och realiteten, hur det var att leva i ett land i diktatur, med matbrist och förtryck.



Sedan begav vi oss till hotellet. Efter några timmar var det dags för flodkryssning, och regnet öste ner. Upplevelsen blev trevlig för det, med en god buffe, jassmusiker och en trevlig utsikt. Även om de hade varit ännu bättre om man hade gaft fantasiskt väder!



Imorgon blir det de judiskakvarteret och gamla staden, har skyhöga förväntningar på morgondagen, tror det kommer bli superfint. Jag hjärtar verkligen Prag. Åk hit om ni har möjlighet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0