Prag dag 2

Efter en avslutande öl och With Russian på mitt nya Prag älsklingsställe Bohemian Bagel (de får ett eget inlägg alldeles efter detta) så har dag två i Prag avslutats. Under dagen har vi variut ute 10 h, och spenderat tiden på Borgområder, Pertin-kullen och Mala Strana. Fötterna var rätt ömma när vi kom tillbaka till hotellet, men att duscha av dem kallt hjälpte verkligen.

Borgområdet
Först vill jag börja berätta att det är trappor upp, rätt höga sådana. Mer vältränade personer än jag verkade flåsa en hel del när de klättrade upp för trapporna. Där uppe så möts du av en fantastisk utsikt. Du kan välja att bara gå in påborgområdet, det kostar ingenting, och strossa runt bland de gamla byggnaderna. Vi valde att köpa en kort som gav tillgång till en del av sedvärdheterna:  Slottet, S:t Veits-katedralen, S:t Gerorgs basilika, golden lane och något som jag inte minns. Det jag inte minns namnet på gick vi inte in i.

S:t Veits:s katedralen var verkligen värt det, med sitt fantasiska ljud. Helgonets... monument (?) var även värt att se, egentligen hela arkitektuen. Det var fantastiskt! Sedan tyckte jag även att golden lane var trevligt. Där kunde man kika in i olika hus och se hur de hade bott under olika årtionden.



Petriniparken
Vi var nog alldeles för trötta när vi kom fram till Petrinparken, så det känns som att det inte får ett riktigt shysst omdömme. Det är nog väldigt mysigt att gå att strossa där i godan ro. Vi hade tankar på att både åka upp i kopian av eifelltornet, men tyckte 150 tjeckiska pengar var lite dyrt (100 om du orkar gå) och spegellabyrinten, men när vi insåg att detta var typ en skrattkammare la vi även de planerna på hyllan. Däremot var utsikterna över Petrinkullen, de gamla vingårdarna och staden en helt fantastisk upplevelse.



Mala Strana
Vi började med att gå och kika på de olika husskylterna som husen hade på en av gatorna i Mala Strana. Där hittade vi hus som "tre harpor", "gyllene nyckeln" och "Röda grisen". Kul att se vilka man själv kan identifiera! Efter detta gick vi ut på ön Kampa, vilket var väl värt ett besök. De första som hände var att vi fick provsmaka öl och lyssna på ett band som livade upp stämningen rejält! Efter detta letade vi oss fram till John Lenon muren. Här fördes en kamp mellan grafitimålande hippis och säkerhetspolisen, för mig vart det känslosamt när man förstod vilken symbol för frihet denna mur var.



Bäst idag var nog katedralen, Petrinkullen, ön kampa och John Lennon muren. Måsten om ni ska till Prag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0