Prag dag 5

Vi började dagen i lugn och åt en sen frukost, sedan packade vi ihop, checkade ut och ställde vårat bagage i bagagrummet. Efter detta gick vi på Prags museum för Modernkonst. På grund av Tjeckiens komunistiskahistoria så är det ett museum som de först inte trodde att de skulle kunna starta, på grund av att deras samlingar inte var så stora. Men, tack vare donationer så lyckades de från ihop en samling - som nu, med gästutställningar rymmer fem STORA våningar. Vi orkade oss igenom de tre översta, sen tog kraften slut, och tiden började tryta.



På nederastaplan hade de en utställning av en Koreanska fotografen , och det var olika typer av naturbilder. På andra våningen var det internationell modernkonst, en intressant blandning av mer eller mindre kända konstnärer (för mig i alla fall). På tredje våningen var den del som jag ansåg mest intressant, de franska konstnärerna. Där kunde man bland annat se Monet och Picasso (trots att han var Spanjor). Det är alltid roligt att titta på dessa mästaresverk, speciellt när det var ganska många bilder från Picasso så man fick en insyn över hans olika perioder och utveckling.



Efter detta tog vi oss en kaffe, gjorde lite inköp, tog ut våra väskor och begav oss ut mot flygplatsen. Vi hade bestämt oss för att åka kollektivt, det blev en del byten men ändå enkelt. Så var det några timmar att slå ihjäl på flygplatsen, ganska ånga faktsitk.... Och när vi kom hem så mötes vi av nyheten om Oslo, vilket självklart var en chock. Något annat kan inte sägas.

Imorgon kommer en helhetsbild av resan. Se fram emot det ni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0